Нов успех за Коко Гоф, уреди си мач с Осака



Нов успех за Коко Гоф, уреди си мач с Осака
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-08-2019 10:35 | Николай Драганов

15-годишната Кори Гоф се класира за трети кръг на US Open след победа с 6:2, 4:6, 6:4 над Тимеа Бабош. Двубоя продължи почти два часа и половина и предложи много качествен тенис и от двете дами, като не липсваше и драма. 


Коко, както е по-популярна младата американка, взе първия сет, въпреки че на старта му допусна пробив, но веднага успя да го върне, а при 3:2 в своя полза спечели три поредни гейма, два от които на сервис на съперничката й.


Един пробив в седмия гейм реши втората част в полза на 112-та в света Бабош, а в решителната трета част двете задържаха подаванията си до самия край, въпреки че възможности за пробив не липсваха. При 5:4 Гоф нанесе решителен удар, стигна до 30:40 в подаването на Бабош и се възползва още от първия мачбол.


В трети кръг на US Open предстои истинско шоу за публиката, тъй като Гоф ще се изправи срещу актуалната шампионка и №1 в света Наоми Осака. Японката се справи в два сета с Магда Линет - 6:2, 6:4.


Почти сигурно двубоят ще се проведе на централия корт "Артър Аш" в Ню Йорк, което ще означава дебят за новата американска звезда. Тя получи голяма подкрепа от феновете още на Уимбълдън, но емоцията на американските почитатели на тениса е несравнима. 


"Дори не мога да видя празно място", благодарна беше Коко, докато трибуните скандираха името й. "За мен е огромна чест, да съм американка и да играя в Ню Йорк. Това е само началото и ви обеващам, че винаги ще се боря за вас", добави тя.


Гоф стана най-младата състезателка, която достига до трети кръг в Ню Йорк от 1996-та година, когато Анна Курникова е сред най-добрите 16 при дебюта си. Общо Гоф е записала 5 победи и 1 загуба в турнири от Големия шлем. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини