Медведев взе нов голям скалп



04-09-2019 00:07 | Станко Димов

Данийл Медведев се класира за полуфиналите на US Open, след като се наложи с 3:1 сета над Стан Вавринка, в отделните части 7:6 (6), 6:3, 3:6, 6:1.

Съперникът на 22-годишният московчанин в спора за място на финала ще бъде победителят от мача между Григор Димитров и Роджър Федерер. Медведев показа голям характер, след като се възстанови от физически проблем в първия сет. Тогава той получи помощ от физиотерапевт на корта, а лявото му бедро беше облепено.

В първия сет Медведев поведе с пробив, но след това изпусна предимството си. Руснакът все пак успя в тайбрека да си осигури победата. Успехът означава, че Медведев ще се изкачи до №4 в ранглистата в понеделник.

Той също така си осигури и място на финалите на АТР в Лондон. През втората част руснакът смени тактиката, заигра на по-високо темпо и проби за 3:1 и удържа аванса си до края. В третия сет Вавринка дръпна рано в резултата и намали изоставането си срещу Медведев в сетовете, но в четвъртия просто силите не му стигнаха.

"Честно казано, не знам дали съм участвал в по-луд мач. В началото се появи болка, изобщо не знаех дали ще бъда в състояние да довършва двубоя. След това нещата се нормализираха и успях да подобря играта си. Щастлив съм, че ще бъда на полуфиналите. Какво да кажа на публиката? Извинява се и благодаря", каза Медведев в интервюто на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини