Надал на осми полуфинал в Ню Йорк



Надал на осми полуфинал в Ню Йорк
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-09-2019 09:13 | Николай Драганов

Рафаел Надал се класира за осми път на полуфинал на US Open след победа с 6:4, 7:5, 6:2 над Диего Шварцман. 


Мачът продължи 2 часа и 46 минути, а резултатът не описва достатъчно добре здравата битка, която аржентинецът даде на своя съперник. 


В първия и втория сет Надал повеждаше с по два пробива преднина, но Шварцман отказваше да се предаде и на два пъти ги върна, макар по-късно отново да беше пробит за трети път.


Рафа поведе с 4:0 в първата част, но аржентинецът успя на свой ред да спечели четири поредни гейма и да изравни. Нещо повече - при 4:4 той дори стигна до 15:40 в подаването на Надал, но испанецът се справи, а след това на свой ред проби, с което взе сета.


Сходен беше сценарият във втория сет - четири поредни гейма с два пробива за Надал за 5:1 в негова полза и отново връщане на двата пробива от страна на Шварцман и четири гейма в негова полза за 5:5. При 6:5 за Надал той стигна до 0:40 в подаването на Шварцман, аржентинецът спаси първите два сетбола, но при третия сетът беше затворен от Рафа.


Битката продължи здраво до средата на третия сет, когато при 3:2 Надал проби, а след това затвърди лесно за 5:2. Това се оказа финалния акорд на участието на Шварцман в Ню Йорк, тъй като малко по-късно той допусна втори пробив, а с това загуби мача.

 

Победата беше под №8 от 8 мача за Надал срещу Шварцман. 

 

Съперник на Рафаел Надал на полуфиналите ще бъде Матео Беретини, който спечели петсетова битка с Гаел Монфис в другия четвъртфинал в тази част на схемата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини