Голямата битка за трофея на US Open е тази вечер



08-09-2019 06:34 | Tennis24.bg

Рафаел Надал се класира за финал на US Open за пети път в кариерата си, след като постигна трисетова победа над Матео Беретини в петък вечер. Тази нощ Матадора ще се опита да спечели своята четвъртта титла в Ню Йорк и общо 19-та от Големия шлем. Ако успее да го стори, испанецът ще се доближи само на един успех от рекорда на Роджър Федерер и ще даде сериозна заявка да завърши годината като номер 1 в света за пети път в кариерата си.

Надал започна участието си в Ню Йорк с чиста победа над австралиеца Джон Милман, след което почива във втори кръг след оттеглянето от турнира на друг австралиец – Танаси Кокинакис. Рафа изигра много силен мач и не даде точка за пробив на Хьонг Чунг в третия кръг. На осминафиналите Надал се справи с шампиона от 2014-та година Марин Чилич с 3:1 сета, след което последваха две трудни, но чисти победи над Диего Шварцман и Беретини.

Данийл Медведев е тенисистът в най-добра форма в серията турнири на твърди кортове в Северна Америка, след като последователно достигна финалите във Вашингтон, Монреал, Синсинати и сега в Ню Йорк.

Във Флъшинг Медоус руснакът започна с чиста победа над индиеца Пражнеш Гунесваран, след което записа последователни четирисетови победи над Уго Делиен, Фелисиано Лопес, Даниел Кьопфер и Стан Вавринка, преди да се изправи срещу първата ракета на България Григор Димитров на полуфиналите.

По този начин руснакът записа своята победа номер 50 от началото на година, като той води еднолично по този показател. Надал е на второ място в тази класация с 46 успеха през сезона. Двамата са се изправяли един срещу друг само един път до този момент, като на финала в Монреал по-рано това лято испанецът се наложи убедително с 6:3, 6:0.

„Той има страхотно лято. А лятото му е почти перфектно – финал във Вашингтон, финал в Монреал, титла в Синсинати и сега финал тук. Финалът ще бъде изключително тежък. Трябва да играя на върха на възможностите си. Днес отново успях да повиша нивото на играта си в края на мача. Трябва да задържа това ниво, за да имам шансове в неделя. Ако ли не, ще ми бъде трудно. Той е много солиден“, коментира Надал представянето на Медведев.

„Трудно е да говориш за Рафа. Той е един от най-великите шампиони в историята на нашия спорт – истинска машина, звяр, толкова енергичен. Да играеш срещу него на финал? Ще бъде забавно, едно наистина незабравимо преживяване. Опитът от мача ни в Торонто определено ще ми помогне сега“, сподели руският талант.

Залогът и за двамата тенисисти е голям – Надал може да спечели своята 19-та титла от Шлема и да се доближи само на една от Федерер, докато Медведев е само на един успех от първия си триумф в турнирите от голямата четворка. Като допълнение, победителят ще вземе 3.85 милиона долара от наградния фонд, както и две хиляди точки за световната ранглиста. Загубилият, от своя страна, ще получи 1.9 милиона долара и 1200 точки.

Финалът на US Open е тази вечер след 23:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини