Гьоргес на върха на щастието; Вожняцки тъжи за кабриолета25-04-2011 04:47 | Николай Драгиев

Юлия Гьоргес остана невероятно щастлива от спечелването на силния турнир в Щутгарт. Тя постигна три победи над състезателки от топ 10 по пътя си към трофея.

Гьоргес имаше късмет, след като Виктория Азаренка не успя да довърши заради травма двубоя между двете, но след това надигра специалистката на клей Саманта Стосър и световната номер 1 Каролина Вожняцки във финала.

Така Гьоргес ще влезе за първи път в топ 30. Освен това прибира 110 хиляди долара и уникалното Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet.

"Невероятно е да спечеля пред толкова публика. Всичко се развиваше прекрасно, но срещу Каролин никога не знаеш какво може да се случи. Трябва да играеш до последната точка. Във всеки един момент от мач с Вожняцки имаш чувството, че трябва да изкачиш планина. И аз се справих," коментира Гьоргес.

Вожняцки прие спокойно поражението, макар да призна че е искала да спечели страхотния спортен автомобил.

"Играх добре, но тя просто бе по-добра. Имах шансове на старта и на двата сета, но не успях да реализирам точките за пробив. Това е добър турнир за мен, макар че исках да спечеля колата. Ще пробвам догодина," заяви световната номер 1.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!
Коментари
Турнир: ATP World Tour Finals
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Зала
Награден фонд: $8,500,000

Official Website | Livescore
Други новини