Ещорил събира Сьодерлинг, Дел Потро и сърдития Вердаско



25-04-2011 14:06 | Станко Димов

Робин Сьодерлинг изрази надежди, че ще запише първа победа в сезона на клей идната седмица, когато ще се включи в турнира в Ещорил, Португалия, където той е водач в схемата. Както е известно миналата седмица Сьодерлинг направи дебют на клей за 2011-та година, пускайки се на турнира в Барселона.

 

Още в първия си мач обаче шведът претърпя загуба от Иван Додиг, който в последствие стигна до полуфиналите, където отстъпи пред бъдещия шампион Рафаел Надал. Преди това пък двукратният финалист от „Ролан Гарос” не взе участие на турнира в Монте Карло заради травма в ахилеса.

 

Поставен под номер 2 в Ещорил е испанецът Фернандо Вердаско, а номера 3 и 4 са французите Жо-Вилфред Цонга и Жил Симон. Любопитното е, че 5 от поставените сред първите 8, ще играят за първи път в турнира.


Освен Сьодерлинг, бързо подобрение на играта си трябва да претърпи и Фернандо Вердаско. Испанският плейбой загуби още в първи кръг на турнира в Монте Карло от сънародника си Томи Робредо, след което отказа участие в Барселона, където бе шампион от 2010-та година.

 

Причината за скандалното решение на Вердаско бе конфликт с организаторите. Претенциите на Фернандо бяха свързани с това, че шефовете на турнира предпочитали да дават „уайлд кард” на чуждестранни състезатели, визирайки конфликта си с Милош Раонич, вместо на млади местни състезатели.


Въпросният Раонич също ще се появи на кортовете в Ещорил, а него пръв съперник ще бъде Игор Андреев. В Португалия първия си мач на клей от 2 години насам ще изиграе Хуан Мартин Дел Потро. Аржентинецът, който е поставен под номер 8 в турнира, ще се изправи срещу квалификант. За последно Дел Потро игра в Маями, където получи нова травма в китката, заради която отказа участие в Монте Карло и Барселона.


Дел Потро е участвал веднъж на турнира в Ещорил. Това се случи през 2007-ма година, а аржентинецът отпадна във втори кръг.

 

Шампион в Ещорил за последните две години е испанецът Алберт Монтанес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини