Осака: Има допълнително напрежение да играя у дома



18-09-2019 17:03 | Tennis24.bg

Поставената под №1 в схемата Наоми Осака заяви, че е била нервна в първия мач от турнира на твърди кортове в родния ѝ град Осака. Четвъртата в световната ранглиста победи трудно във втория кръг българската квалификантка Виктория Томова със 7:5, 6:3, след като навакса ранни пробиви пасив и в двата сета.

„Бях нервна в този мач, защото много исках да спечеля. Сега, след като успях, се чувствам облекчена. Мисля, че мога да бъда доволна от определени компоненти от играта ми. Винаги се чувствам добре тук. Разбира се, винаги има и допълнително напрежение, защото играя в родния ми град. Старая се това да не ми влияе негативно“, коментира доскорошната номер 1 в света.

„Наясно съм, че започнах лошо и в първия, и във втория сет. Взех много грешни решения в първите геймове. Но извън това, знаех, че съм по-добрата и аз диктувам посоката на срещата. Това ми даваше увереност, че когато се справя с непредизниканите грешки, ще спечеля.

Със сигурност за следващите ми мачове ще трябва да подобря процента на вкаран първи сервис. Днес той не беше висок, но честно казано, това е така още от Синсинати. Трябва да работя върху този компонент", допълни азиатката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини