Мъри ще се нуждае от нова операция - рано или късно



Мъри ще се нуждае от нова операция - рано или късно
Свързани играчи
Тагове
30-09-2019 09:53 | Николай Драганов

Бившият световен №1 Анди Мъри удължи кариерата си, след като през януари се подложи на операция за възстановяване на тазобедрената става и се завърна в ATP тура през юни. Мъри обаче признава, че завръщането му в тениса означава, че в бъдеще ще трябва да се подложи на пълна подмяна на тазобедрената става.


Британецът беше готов да се оттегли от професионалния тенис след Уимбълдън 2019, но преминалата успешно операция и фактът, че имаше късмета болката да си отиде, го изведе до решението да играе отново. Но настоящата операция е само за възстановяване на ставата, която ще издържи в този вид до около 50-тата му годишнина, след което ще има нужда от нова операция за пълна замяна на ставата.


"В спорта винаги има риск. Сегашната протеза ще може да остане в мен около 20 години, а след това ще се нуждая от пълна замяна. Не можеш да възстановиш ставата два пъти", коментира Мъри пред Daily Mail.


"Рискът да играеш е в това, че така ставата ще се изхаби по-бързо и по-рано ще ми трябва пълна замяна. С практикуване на спорт на високо ниво, рискът е по-голям. Това може да означава, че протезата няма да издържи дълго, така че докторите са много внимателни", добави британецът, който спечели титлата на двойки в Куинс при завръщането си, а в момента се опитва да се доближи до старото си ниво и в мачовете на сингъл. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини