Анализ на Betindex - Ще се завърне ли Анди Мъри ударно на корта?



30-09-2019 15:25 | Tennis24.bg

Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри разбуни духовете сред феновете на тениса с решението си да опита завръщане на корта. 32-годишният британец ще изиграе три турнира в Китай в следващите три седмици. Първият от тях е АТП турнирът в Джухай тази седмица.

 

Мъри се възстановява след успешна операция на бедрената кост този януари. Всъщност той вече изигра няколко мача в турнири от по-ниско ниво това лято. Резултатите му в тези мачове не бяха впечатляващи, но Мъри потвърди задоволството си от физическата си форма след толкова дълга пауза и тежката хирургическа интервенция. Медийният интерес към звездата в Китай е голям, а британецът беше словоохотлив пред микрофоните.

 

„Честно казано, аз въобще не очаквам да бъда отново сред най-добрите в мъжкия тенис, поне не и в началото“ – сподели Мъри, който в момента заема 413-о място в ранглистата. „Това би било наивно и дори глупаво от моя страна. Все още мисля, че имам необходимите технически умения, за да бъда конкурентноспособен в тениса на елитно ниво. Дали тялото ми ще издържи физически обаче, това е съвсем отделен въпрос. Точно сега е ключов момент в рехабилитацията след операцията ми. Много се надявам този етап да премине успешно и да не се налага да преминавам през това отново. Ако говорим за моята вътрешна потребност да играя тенис и да се наслаждавам на играта, аз все още имам хъса и желанието да подобрявам тенис уменията си всеки ден. Когато усетя, че загубя това желание, или че не съм в състояние да го постигам повече, това ще бъде моментът наистина да сложа край на кариерата си.“

 

След Джухай, Мъри ще вземе участие в Отвореното първенство на Китай и в Шанхай Мастърс. Натоварената му програма ще продължи в Европа, където той планира участие в Юропиън Оупън в Антверп следващия месец. „Моята цел е да спечеля по няколко мача във всеки един от тези турнири, като в същото време подобрявам бързината и издръжливостта си“ – продължи Мъри. Това може и да изглежда като прекалено ниска цел за двукратен шампион на Уимбълдън и златен медалист от Олимпийски игри, но британецът гледа не нещата под различен ъгъл: „Последните няколко години, да кажем 2-3 години, не можех да се наслаждавам на играта, нито на тренировъчния процес, заради болките от контузията. Сега се чувствам различно. В момента не усещам никаква болка по време на тренировките или мачовете. Искрено се надявам тялото ми да издържи и това да не е просто временно облекчение.“

 

Специално за феновете и познавачите на тениса водещият световен букмейкър Би уин предлага изключително богата тенис програма, включваща и въпросния турнир в Джухай тази седмица. Анди Мъри е поставен сред първите 10 тенисисти по коефициенти за спечелването на турнира от букмейкърската къща. Според анализаторите в спортния отдел на Betindex Мъри трудно ще успее да пробие много напред в основната схема на този първи сериозен турнир за него след завръщането му на корта. По-добро представяне от британеца може да се очаква в следващите две седмици, при положение, че той покаже добро движение по корта и задоволителна физическа форма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини