Winbet Обзор - Кой ще спечели Фед Къп при жените тази година?



03-10-2019 11:40 | Tennis24.bg

Турнирите от Големия шлем може и да приключиха за тази календарна година, но в света на женски тенис все още стои отворен въпросът коя нация ще спечели тазгодишното издание на Фед Къп. Трофеят ще си оспорват Австралия и Франция. Австралийките ще бъдат домакини на финала, който ще се проведе на 9-10 ноември в Пърт, на открит корт. Заради домакинството и вероятното участие на световната номер 1 в женския тенис Ашли Барти, техните шансове са оценени по-високо от букмейкърите. Австралия е фаворит да добави осма титла от състезанието в колекцията си, а познавачите на тениса могат да си направят Winbet регистрация и да се възползват от високите коефициенти на родния букмейкър.

Това ще бъде седмият сблъсък между двете страни в историята на Фед Къп, макар и първи на ниво финал. Австралия води на пръв поглед убедително с 5-1 победи, но тази слава е с доста задна дата. За последно австралийките спечелиха изданието на турнира през далечната 1974-а г., а това е първата им поява на финал от 1993-а г. насам. Те надделяха трудно над Беларус с 3-2 победи в полуфинала в Бризбейн.

 

Французойките обаче спечелиха последния мач между двата отбора, който беше игран в първия кръг на турнира през 2000-та година в Москва. Европейките имат два успеха в турнира, които обаче са доста по-скорошни от тези на Австралия. Те триумфираха през 1997-а и 2003-а, а последно играха на финал през 2016-а г. Тяхното класиране за Пърт също не мина без драматизъм, но в крайна сметка те надделяха над Симона Халеп и Румъния с 3-2 победи в Руан.

 

Австралия очевидно ще се надява на големия си коз – водачката в женската ранглиста и шампионка от Ролан Гарос, Ашли Барти. Важна фигура в отбора обаче е и 35-годишната ветеранка Саманта Стосур. Родената в Бризбейн Стосур имаше доста труден сезон на индивидуално ниво. Формата й не беше особено добра и в един момент тя дори изпадна от топ 100 в ранглистата. Миналата седмица обаче Саманта показа много добра игра и достигна финала на турнира в Гуанджоу, което й позволи да се завърне до номер 92 в света.

 

Играта и волята на Стосур в мачовете по двойки се оказаха много важен фактор за победата над Беларус в полуфинала. В мача по двойки тя и Барти преодоляха съпротивата на Азаренка и Сабаленка в решаващия мач. Саманта направи дебюта си за родната си страна в турнира през 2003-а г. и има личен рекорд от 37 победи и 20 загуби при всичките си участия.

 

Франция от своя страна ще разчита основно на 26-годишната Кристина Младенович, 44-а в света. Именно тя е единствената френска тенисистка, записала победа над Ашли Барти в последните 2 години. Това се случи през май, на осминафиналите на Италиън Оупън, когато Кристина победи с 6-2, 6-3. Само няколко седмици по-късно Барти триумфира като шампионка на Ролан Гарос. Младенович също така пази добри спомени от австралийския град Пърт, където тя триумфира заедно с Ришар Гаске в Хопман Къп през 2017-а година с победа над американците Коко Вандевеге и Джак Сок.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини