Четири българки на четвъртфинал в Санта Марина



03-10-2019 19:50 | Tennis24.bg

Четири български представителки се класираха за четвъртфиналите на международния турнир за жени „Созопол Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара, провеждащ се на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

Петя Аршинкова, Габриела Михайлова, Зиновия Ванева и Стела Пеева спечелиха днес осминафиналните си мачове и продължават борбата в турнира, който е от календара на международната федерация по тенис ITF и е валиден за световната женска ранглиста.

Поставената под №3 Петя Аршинкова постигна убедителна победа над холандката Сара Панфилов с 6:1 6:2 за малко повече от час и половина игра. Габриела Михайлова измъкна драматичен успех срещу №8 в схемата Мариам Далакишвили (Грузия) в продължилия 186 минути най-оспорван мач за деня с 1:6 6:3 7:6(5). Зиновия Ванева отстрани друга поставена в схемата - №5Ана Хертел (Полша) - със 7:5 6:3. 15-годишната ни надежда Стела Пеева пък се наложи над шампионката тук от 2016 г. и четвърта в схемата Оана Гаврила (Румъния) с 6:4 7:5.

Другите три български представителки в осминафиналите загубиха днешните си срещи и отпаднаха от борбата. Поставената под №7 Ани Вангелова бе разгромена от гъркинята Елени Мценлидзе с 3:6 0:6, а участващите с „уайлд кард“ Денислава Глушкова и Лия Каратанчена бяха отстранени съответно от Михаела Кадлечкова (Словакия) с 5:7 3:6 и Екатерина Рейнголд (Русия) с 4:6 3:6.

Четвъртфиналите са утре от 10:00 ч. на Тенис център Санта Марина. В тях Аршинкова среща Мценлидзе, Михайлова ще играе срещу втората поставена Оона Орпана (Финландия), Ванева – срещу Рейнголд, а Пеева – срещу Кадлечкова.

Междувременно Стела Пеева и Елена Кралева се класираха за финала на двойки на „Созопол Санта Марина Къп“, след като обърнаха в много интересен полуфинал Габриела Михайлова и Зиновия Ванева с 4:6 7:6(4) 13:11. В другата част на схемата полуфиналът ще е утре, като в него Ани Вангелова и руската й партньорка Алина Силич срещат Мариам Далакишвили и Оона Опрана.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини