Джокович подчини Гофен по пътя към финал в Токио



05-10-2019 10:50 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович се класира без особени проблеми на финал в турнира от сериите ATP 500 в Токио. Сърбинът се наложи с 6:3, 6:4 над Давид Гофен в полуфиналите и така оформи четвъртата си чиста победа през седмицата.


Ноле постигна пробив още в сервис гейм на Гофен за 2:0 в своя полза, а до края на частта имаше известни проблеми само в петия гейм, когато отрази една точка за пробив. Отново ранен пробив, още в първия гейм на втория сет, реши двубоя. Гофен имаше три шанса да върне пробива във втория гейм, но Ноле се измъкна от ситуация 15:40. 


Участието на Джокович в Токио тази година е дебютно за него. В неделя той ще търси титла №76 в своята кариера и четвърта през сезона. 


По пътя към финала той надигра още Алексей Попирин, Го Соеда и Люка Пуй. Това беше седма победа от осем мача за Джокович срещу Гофен. Единственият успех на белгиеца дойде в Монте Карло през 2017-та година. 


Съперник на Ноле на финала ще бъде квалификантът Джон Милман. Австралиецът влезе в основната схема, след като спаси три мачбола в първия квалификационен кръг срещу Брадли Клан. 


На полуфиналите Милман надигра с 6:3, 7:6(4) Рейли Опелка след 1 час и 29 минути игра. 25 секунди по-дълъг беше двубоят на Джокович с Гофен. 


Джов Милман никога досега не е печелил титла от ATP тура, а това ще бъде негов втори финал след този в Будапеща през 2018-та година. 30-годишният австралиец се намира под №80 в ранглистата в момента, а най-високо е достигал до №33. 


Джокович и Милман са се срещали два пъти помежду си в ATP тура - през 2018-та година в Куинс и на US Open, като и в двата случая сърбинът печели категорично без да загуби сет или да се стига дори до тайбрек. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини