Майката на Мъри: Анди е в началото на завръщането си



Майката на Мъри: Анди е в началото на завръщането си
Свързани играчи
Тагове
13-10-2019 17:15 | Tennis24.bg

Майката на бившия №1 в света Анди Мъри – Джуди, изрази надежди, че през следващия сезон синът ѝ ще се представи още по-добре в световния тур. Както е известно, в началото на годината шотландецът се подложи на операция за смяна на тазобедрена става, а в последните седмици започна да прави първи крачки към завръщането си сред най-добрите.

„Изглежда доста добре. Но все още сме в началото“, каза бившият капитан на Великобритания за Фед Къп пред АФП.

Трикратният шампион в турнирите от Шлема Мъри игра три последователни седмици в Азия. В тях той достигна четвъртфиналите в Пекин и втори кръг в Джухай и Шанхай.

Джуди заяви, че синът й „се подобрява с всеки изминал мач".

"Да не забравяме, че той започна да играе отново на сингъл едва през август. Всичко зависи в по-голямата си част от това да изградиш добра физическа форма и да се възстановяваш добре, ако искаш да си в готовност за следващия си мач.

Единственият начин да се тестваш е като играеш на корта. Анди оцеля в доста дълги мачове в последните няколко седмици. Неговата цел е да бъде готов за старта на 2020. Той се намира на едно добро място в момента, движи се по-добре по корта и е по-бърз в реакциите си", отбеляза Джуди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини