Надал: Париж е най-важният град в кариерата ми



28-10-2019 12:58 | Станко Димов

Световният №2 Рафаел Надал се завръща на корта тази седмица, като ще вземе участие на Мастърс 1000 турнира в Париж. За последно испанецът игра на „Лейвър къп“, където обаче не успя да довърши надпреварата заради травма в китката, получена на US Open.

Без значение от резултата в Париж, Надал ще измести Новак Джокович от върха на ранглистата при следващото ѝ обновяване на 4-ти ноември.

„Фантастично е. Предпочитам да бъда №1 пред №2. Както и да бъда №2 пред №3. Разбира се, че ще бъде много специално, ако успея да приключа годината като №1 в света“, коментира испанецът в навечерието на последния за сезона Мастърс 1000 турнир.

„Имах проблеми с ръката след US Open, заради тях не успях да приключа „Лейвър къп“ както исках. След това трябваше да спра за малко. Сега се чувствам по-добре, това е и причината да бъда тук. Искам да играя със 100% от възможностите си и точно това очаквам да направя“, добави Матадора, който никога в кариерата си не е печелил турнира в зала „Берси“ в Париж.

„Много пъти в кариерата си съм пропускал този турнир. Имало е и случаи, в които просто не съм се представял добре тук. В миналото нямах много успехи на турнири в зала. С годините успях да подобря играта си за тези условия. Тази година кортът в „Берси“ ми се струва много, много бърз“.

Рафа е спечелил едва 2 от своите 84 титли в зала. Но испанецът се представя впечатляващо тази година, като има записани 48 победи и 6 загуби до момента. Той спечели 28 от последните си 29 мача, като единствената загуба в този период му нанесе Роджър Федерер на полуфиналите на Уимбълдън.

„Изключително доволен съм от сезона, който правя. В началото имах затруднения, но с течение на времето успях да изведа играта си на много високо ниво и точно заради това в момента съм в тази позиция. След Монте Карло ми беше много трудно да си представя подобно нещо. Горд съм с представянето ми през годината. Всички знаят, че Париж е най-важният град в кариерата ми. Винаги когато съм тук получавам позитивна енергия. Надявам се да приключа сезона на висота“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини