Край на серията на Данийл Медведев



30-10-2019 08:59 | Николай Драганов

Жереми Шарди поднесе една от най-големите изненади в своята кариера и през сезона в ATP като цяло, като изхвърли световния №4 Данийл Медвед още на старта на "Мастърс" турнира в Париж.

Шарди се възползва от бурната подкрепа на своите сънародници по трибуните и стигна до обрат - 4:6, 6:2, 6:4. 

По този начин приключи серията от 9 поредни победи на Данийл Медведев, която започна след загубата от Рафаел Надал на финала на US Open. Приключи и серията от поредни финали на руснака - той не беше отпаднал преди финал от Уимбълдън насам и игра шест финала в последните шест турнира, на които взе участие преди Париж. 

Шарди обаче успя да спаси 14 от 15 точки за пробив в полза на Медведев, включително една, когато сервираше за мача. Така за първи път в кариерата си той достига до трети кръг в Париж при десетото си участие. 

"Това е една прекрасна победа. Когато изиграеш такъв мач на централния корт във Франция и го спечелиш, чувството е невероятно. Всички усилия, които полагаш всеки ден, имат за цел точно такова постижение. Страхотно е, ще му се насладя тази вечер", коментира Шарди.

Французинът прекъсна и своя лична негативна серия - 10 поредни загуби от представители на Топ 10. В следващия кръг той ще играе срещу Кристиан Гарин от Чили или финалистът в Париж от 2016-та година Джон Иснър. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини