Зверев стана седмият сигурен участник в Лондон



31-10-2019 09:48 | Николай Драганов

Александър Зверев стана седмият играч, който се класира за участие във финалите на ATP, които тази година ще се проведат между 10 и 17 ноември в Лондон. 


22-годишният германец ще участва в надпреварата за трета поредна година заедно с Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер, Данийл Медведев, Доминик Тийм и Стефанос Циципас. 


През миналата година в Лондон Зверев спечели най-голямата титлата в своята кариера, така че през този сезон той ще влезе в схемата като действащ шампион. Преди 12 месеца Саша се превърна и в първия играч, който побеждава Роджър Федерер и Новак Джокович в рамките на едно издание на турнира. Той стана първият германец от Борис Бекер през 1995-та година насам, който печели титлата и най-младият шампион от Джокович през 2008-ма.

 

"Много съм щастлив, че се класирам за трета поредна година. Спечелването на титлата през миналата година беше звездния миг на моята кариера досега. Имам невероятни спомени от тази зала", коментира Зверев, чието класиране стана възможно, след като редица от възможните му конкуренти загубиха шансове на турнира в Париж.


Зверев реализира над 40 победи за трета поредна година. Той спечели една титла (Женева) и игра два финала (Шанхай и Акапулко) през кампанията досега. 


На осмото място в битката за Лондон към момента се намира Матео Беретини, който се бори за първи път да се класира за участие. Вчерашното отпадане на Беретини от Жо-Вилфред Цонга практически класира Зверев. В играта все още са и Гаел Монфис, Стан Вавринка и Алекс де Минор. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини