Григор Димитров изнесе Мастърс лекция на Тийм



31-10-2019 16:01 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж за първи път в кариерата си. Това стана факт, след като най-добрият ни тенисист победи с 2:0 сета Доминик Тийм, в отделните части 6:3,  6:2  след малко повече от час игра.

Димитров изигра най-силния си двубой от началото на годината. Българинът контролира събитията на корта от първата до последната точка и в нито един момент не позволи на Тийм да му се противопостави.

Ранен пробив в третия гейм се оказа достатъчен за Григор да вземе първия сет. През втората част Димитров отново проби рано, но този път дублира и с късен брейк, с който тотално скъса надеждите на Тийм да вземе нещо от този мач.

Това беше пети сблъсък между двамата, а Григор записа трети успех. Любопитен е фактът, че в предишните два пъти, когато Димитров побеждава Тийм впоследствие печели и трофея (Бризбън 2017, Лондон 2017).

В спор за място на полуфиналите Григор ще срещне Кристиан Гарин. По-рано днес 23-годишният чилиец надви в 3 сета Жереми Шарди след близо два часа и половина игра.

Димитров и Гарин не са изправяли един срещу друг до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини