В търсене на тенис изненадите с BgBets



01-11-2019 15:15 | Tennis24.bg

Популярността на тениса нараства все повече не само заради вълнуващите моменти, които този спорт сам по себе си предлага на публиката. Двубоите на корта са сред най-търсените събития във все по-разрастващата се индустрия на онлайн залозите. Любителите на прогнозите обичат високите коефициенти, а те обикновено са “прикачени” към участници с по-нисък шанс за успех.

Но в тениса изненадите не са никак рядко срещани – почти във всеки турнир на АТР от категория 250, 500 или 1000 могат да се посочат примери за ранно отпадане на тенисисти, които са високо поставени. В търсене на такива резултати залагащите се осланят на инстинкта си, но търсят и подкрепа на специалистите в сферата, като тези от бгбетс, за да разберат как да “надушат” сензацията.

 

Не са малко играчите, включително и българските, които поставят пари за загуба на Григор Димитров в първите кръгове. За съжаление, често се оказват печеливши – най-известният ни спортист в момента показва своите периоди на колебливост и непостоянство, като отстъпва пред осезаемо по-слаби съперници. Но далеч не само Гришо, който се завърна в Топ 30 с полуфинала на US Open, регистрира подобни спадове. Ако разгледаме представянето на водещите звезди на корта през 2019 г., ще видим, че доста от тях също са стъпвали накриво, и то нееднократно.

 

Ранно отпадане е истинска сензация, само когато на корта са Новак Джокович, Рафаел Надал или Роджър Федерер. За всеки от голямото трио на върха в световната ранглиста можем да намерим само по един пример за загуба срещу първи или втори съперник в турнир през тази година (без да броим четвъртфиналите). Когато слезем надолу в класацията обаче, установяваме, че всеки от следващите тенисисти е записвал поне половин дузина неуспехи на старта или веднага след това.

Така например Даниил Медведев, който спря Григор Димитров по пътя към финал на Откритото първенство на САЩ, е регистрирал 6 отпадания през тази година срещу първия или втория съперник. Още повече са грешните стъпки в началните фази при Доминик Тийм (9), Александър Зверев (11) и Стефанос Циципас (12) – все тенисисти, за които сме свикнали да говорим като за следващите големи звезди на корта. Но явно между бляскавите победи и трофеите и те имат своите провали, и то нееднократни.

 

Именно в търсенето на такива изненадващи загуби се намира чарът на тенис прогнозите за любителите на спортните залози. Как обаче да уцелим кога и къде точно ще сгреши някой от фаворитите? Няма проста формула, която да даде решението. И все пак експертите на BgBets могат да дадат определени насоки по отношение на редица фактори – кой играч на каква настилка е силен или слаб, в каква форма се намира, какъв е балансът му срещу даден противник, ако вече има история на директни сблъсъци, какъв е потенциалът на аутсайдера и т.н. Естествено, при такава прогноза е необходим и късмет. Все пак става дума за изключения, тъй като в много по-голям процент от случаите поставените до №8 в повечето турнири преодоляват без проблеми съперника на старта, а и този след него. Успешната прогноза за сензация носи двойно удовлетворение – печалбата е голяма, а адреналинът се вдига до тавана.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини