Монфис не успя, Беретини ще играе в Лондон



02-11-2019 08:10 | Николай Драганов

Гаел Монфис не успя да победи Денис Шаповалов в техния четвъртфинален сблъсък на "Мастърс" турнира в Мадрид и по този начин класира Матео Беретини за участие във финалите на ATP в Лондон.


Шаповалов се наложи категорично с 6:2, 6:2 и сложи край на мечтите на Монфис за второ участие в Лондон в неговата кариера. Французинът беше последният играч, който имаше шанс да измести 8-мия в момента в класирането за Лондон Беретини, който не държаше съдбата си в ръце след ранното отпадане в Париж.


Шаповалов обаче свърши неговата работа, а това от своя страна го класира на полуфинал, където ще играе срещу световния №2 и водач в годишната ранглистата Рафаел Надал. 


"Беше един от онези мачове, в които всичко ти се получава. Имах усещането, че всеки удар, който направя, влиза в корта. Много съм щастлив от победата, всичко се разви отлично", коментира Шаповалов, който надгражда над серията си от Стокхолм, донесла му титлата.


В другия четвъртфинал в долната част на схемата Надал се справи с друг французин за съжаление на домакините. Испанецът сложи край на отличната серия на Жо-Вилфред Цонга и сложи край на участието му след 7:6(4) 6:1. 


Това ще бъде трети двубой между Рафа и Денис, като до този момент делят по една победа. Канадецът ще се опита да се класира на първи финал в категория "Мастърс", докато Надал преследва рекордна 36-та титла, която ще му гарантира и първото място в света в края на сезона. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини