Джокович: Григор беше по-добрият играч в тайбрека, но...



03-11-2019 09:24 | Николай Драганов

Новак Джокович успя да надвие Григор Димитров в равностойна полуфинална битка на "Мастърс" турнира в Париж и се класира за 50-ти в своята кариера за мач за титлата в надпреварата от тази категория. Ключов за изхода на мача се оказа тайбрека на първата част, в който Ноле осъществи обрат от 3:5 точки. След това спечели втория сет с 6:4 след един пробив.


"Григор вероятно беше по-добрият играч в тайбрека. Когато водеше с 3:5 и 4:5 и два сервиса, успях да направя ретур, да вляза в играта и просто да се опитам да го накарам да направи допълнителен удар... И двамата знаехме колко важен ще бъде първият сет, така че да можем да чувстваме по-спокойни във втория. В неговото начало бях много фокусиран. Справих се добре, успях да пробия, а след това да държа сервиса си", коментира Джокович след двубоя с Димитров.


За българина това означаваше последен мач в ATP тура през сезона. Той успя да завърши кампанията с положителен баланс, благодарение на представянето си в Париж - 22 победи и 21 загуби. 


Джокович от своя страна се насочва към финала, където го очаква Денис Шаповалов, след като Рафаел Надал се отказа преди двубоя си с канадеца. След това Ноле отива в Лондон, където заедно с Надал ще решат кой да завърши годината като №1. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини