Сръбско дерби в Белград, Ноле стигна №26



29-04-2011 23:10 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Новак Джокович постигна своята победа №26 за 2011 година и общо 28-а от декември наса. Сърбинът се класира за полуфиналите на "Мастърс 250" в родния Белград след успех с 6:3, 6:2 над Блаж Кавчич (Словения, №85). Така в спор за финал Ноле ще се изправи срещу своя сънародник Янко Типсаревич.

Джокович отново не игра на върха на възможностите си и спрямо формата, която показа през март, но въпреки това нямаше проблеми с Кавчич. Подкрепян от доста пълните трибуни в Белград, Ноле се приближи към пета титла за сезона, от която го делят още два мача.

Шампионът от Australian Open стигна до само един пробив в сервиса на Кавчич в първия сет за 6:3.

Вторият сет можеше да бъде спечелен доста по-бързо от Джокович, но играта бе прекъсната съвсем за кратко поради дъжд, примесен със сняг.

След подновяването на действията Джокович загуби леко концентрация и дори бе пробит от Кавчич. Въпреки това Новак приключи мача след 6:2.

Двамата тенисисти определено не предложиха качествена продукция, а затова свидетелстват и техните 80 непредизвикани грешки спрямо само 25 печеливши удара.

Джокович и Типсаревич са играли два пъти до момента и успехите винаги са били за Джокера. Така със сигурност ще има сърбин на финала в Белград. Интересното е, че Янко Типсаревич няма нито една титла в своята кариера. По-рано през сезона той игра финал в Делрей Бийч, но загуби от Хуан Мартин дел Потро.

Другият финалист в надпреварата ще бъде определен от битката между Фелисиано Лопес и Филипо Воландри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини