Непобедим!



01-05-2011 20:12 | Станко Димов

Новак Джокович продължава да бъде непобеден от началото на годината. Сърбинът записа 27-ми пореден успех, с който си гарантира титлата от турнира в Белград. На финала Ноле надви Фелисиано Лопес със 7:6, 6:2. Благодарение на успеха Ноле се доближи до постижението на Иван Лендъл, който през 1986-та година постигна 29 поредни победи.

 

Испанецът, който от началото на сезона на клей показва съживяване на формата си, пропусна два шанса за пробив в първия сет – при резултат 2:2 и 4:4, след което отстъпи сета в тайбрека. През втората част Ноле осъществи два пробива и след 6:2 грабна пета титла за годната.

 

Въпреки успехът Джокович далеч не изигра най-добрия си двубой през годината. Световният номер 2 на моменти изпитваше сериозни проблеми с едно от най-силните си оръжия – сервисът, където регистрира 6 двойни грешки.


Припомняме, че по-рано през годината Джокович спечели титлите от Australian Open, Дубай, Индиън Уелс и Маями. От идната седмица пък на Ноле му предстои повече от сериозно предизвикателство. Сърбинът ще участва на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Мадрид, където ще се конкурира с целия тенис елит при мъжете.

 

Особено любопитен ще бъде евентуален сблъсък на Джокович с Рафаел Надал (двамата могат да се срещнат не по-рано от финал). Ноле може да няма загуба от началото на годината, но от своя страна световният номер 1 загуби за последно на клей през 2009-та година.

 

„Преди да кажа каквото и да било искам да благодаря на организаторите, без които този турнир нямаше как да съществува. Специални благодарности и за всички доброволци”, започна речта си Джокович.


„Разбира се благодаря и на моето семейство и треньорския ми щаб, който е страхотен. Поклон през сръбското общество, което не спира да ме подкрепя с любовта си. Винаги си струва да се върна в родината и да играя на този турнир. Накрая, но не на последно място поздравления за Фелисиано, който се представи страхотно през седмицата”, каза още новият шампион.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини