Федерер си пожела титла от Шлема или Олимпийско злато догодина



29-12-2019 11:02 | Николай Драганов

Голямата цел пред Роджър Федерер през 2020-та година ще бъде спечелването на поне една титла от Големия шлем, финалите на ATP или златен медал от Олимпийските игри в Токио. 


През изминалата 2019-та година той спечели осмата си титла в Дубай, четвърта в Маями и десета в Хале и Базел. Той победи Рафаел Надал за своя 12-ти финал на Уимбълдън, но там загуби в петсетова голяма драма от Новак Джокович, пропускайки два мачбола.


"Изпращам година, в която играх много добре. Чувствах се добре физически, почти нямах проблеми, с изключение на някои малки неща на US OPen и други малки неща тук и там, които не си заслужават споменаването. Победих Рафа и Новак, играх добър тенис навсякъде, просто ми липсваше голямата победа и искам да променя това", каза Федерер в интервю за AP, цитиран от Ubitennis.net.


"С тима ми трябва да премислим стратегията. Ще трябва да тренирам здраво и мисля, че това ще бъде голямата ми цел - да спечеля една от петте големи титли или Олимпийските игри, което е шестият голям трофей заедно с тези от Големия шлем и финалите на ATP. Бих искал да грабна едни от тези шест шанса", коментира Маестрото.


"Наясно съм, че на "Ролан Гарос" винаги ще бъде по-трудно, но и всяка друга ще ми донесе голяма наслада, защото знам какво е да спечелиш титлата, дори от Хопман Къп, Лейвър Къп и всички други турнири като тези в Дубай, Маями и Хале. Просто е прекрасно да спечелиш тенис турнир и да си тръгнеш като шампион. Целта винаги трябва да бъде да спечелиш колкото можеш повече. Ако успея да взема една от големите, може би Уимбълдън, US Open, Australian Open или Олимпийската титла, ще бъде невероятно", добави швейцарецът.


Той вече разкри програмата си за 2020-та, като планира да играе в четирите турнира от Големия шлем, четири "Мастърс" надпревари (нито една на клей) и три турнира от категория ATP 500, а също така и Лейвър Къп. 


"Приоритетите ми ще бъдат Australian Open, демонстративния мач с Надал в Кейп Таун, Дубай, Индиън Уелс, още един демонстративен мач в Богота, Маями, "Ролан Гарос", Хале, Уимбълдън, Олимпийските игри в Токио, Синсинати, US Open, Лейвър Къп, Шанхайн, Базел и финалите в Лондон, ако се класирам", обобщи Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини