Гофен влезе в историята с първото видео обжалване (видео)



03-01-2020 10:07 | Николай Драганов

Давид Гофен стана първият тенисист в историята на тениса, който се възползва от правото да поиска оспорване на съдийско решение чрез видео повторение. Това се случи по време на двубоя му срещу първата ракета на Молдова Раду Албот в новия турнир ATP Cup, който се провежда в Австралия. 


От тази надпревара ATP въведе допълнителни видео повторения за някои ситуации на корта, които са различни от обжалванията чрез "ястребо око", въведени от години в тениса. В този случай Гофен поиска преразглеждане на отсъждане за настъпване на линията при изпълнение на сервис. Повторенията ще могат да бъдат използвани още при докосване на мрежата при игра, двойно докосване на топката до корта и други.


Първото видео обжалване в историята потвърди решението на съдията на стола Карлос Бернардес, който беше отсъдил нарушение от страна на Гофен. След като изгледа ситуацията от още един ъгъл на повторение, Бернардес потвърди първоночалното си решение. 


"Доста приятно е. Това е още нещо, което ще имаме за двубоите. Добре е да използваме технологиите", коментира Гофен, който остана доволен от опцията да прегледа ситуацията, въпреки че решението не беше в негова полза. 


В крайна сметка Гофен победи Албот, а Белгия спечели с 3:0 първия си сблъсък за ATP Cup. В неделя белгийците ще срещнат Великобритания, а Молдова ще играе с България.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини