Чичо Тони Надал: Федерер може да спечели всеки един турнир



03-05-2011 16:18 | Николай Драгиев

Чичото и личен треньор на Рафаел Надал - Тони коментира пред испанския в. "АС" ситуацията преди турнира в Мадрид, шансовете на Новак Джокович и Роджър Федерер.

"От турнирите на клей, този в Мадриди се явява най-труден за Рафа. Ясно е, че Рафа ще даде 100% от възможностите си във всяка среща. Целта е да бъде спечелена титлата. Сега конкуренцията е още по-силна от преди година. Основните съперници на Рафа са Новак Джокович, Давид Ферер, Хуан Мартин дел Потро, Анди Мъри и разбира се Роджър Федерер," заяви Надал-старши.

Според Тони няма никакво основание да бъде отписван Роджър Федерер, тъй като той винаги успява да се завърне на победния път.

"Много пъти досега Роджър е успявал отново и отново да възроди играта си и да печели най-големите турнири. Това е удивително качество. През 2009 всички го бяха отписали, а той спечели два турнира от "Големия Шлем" и игра финал на US Open. Докато не се откаже, той може да спечели всеки един турнир," категоричен е Тони Надал.

Треньорът на световния номер 1 вижда в Новак Джокович потенциален номер 1 още от няколко години назад. "Щом го видях през 2008 година знаех, че е много добър. И преди е имал възможности да бъде №1, но тогава не се възползва."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини