Победа №28 (видео)



04-05-2011 17:58 | Станко Димов

Новак Джокович е само на две победи от това да запише най-добрият старт на сезона от 22 години насам. В първия си мач от турнира в Мадрид сърбинът се наложи с 6:3, 6:4 над Кевин Андерсън (РЮА), което бе негов 28-ми пореден успех през годината.

 

Двубоят продължи час и 40 минути и доближи Ноле на две победи от предишното върхово постижение, което се държи от легендата Иван Лендъл. Решителни и напълно достатъчни се оказаха двата пробива на Джокович, който от своя страна показа впечатляваща игра в сервис-геймовете си. Следващият съперник на Джокович в Мадрид ще бъде Гийермо Гарсия-Лопес.


С победа в турнира започна и двукратният финалист от „Ролан Гарос” Робин Сьодерлинг, който се справи в два сета със Сантяго Хиралдо. Повече от любопитен се очертава да бъде следващият мач на шведа, който ще бъде срещу Жо-Вилфред Цонга.


С лесна победа се отчете и седмият в схемата Томаш Бердих, който надви с 6:4, 6:0 представителя на домакините Марсел Гранойерс. Особено любопитен бе вторият сет, в който испанецът взе едва 6 от 19-те точки при свой сервис. Следващият съперник на Бердих ще бъде Хуан Монако.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини