Експертите: Федерер може да спечели "Голям Шлем" през 2010



01-02-2010 22:20 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер има доста добри шансове да спечели останалите три турнира от "Големия шлем" за 2010 година и да стане третият тенисист в историята, който е успял да постигне това нещо в един сезон.

Това коментираха френските тенисисти Жулиен Бенето и Фабрис Санторо, потърсени от френския в. "Екип" в качеството си на експерти.

За Бенето, най-трудно на Федерер ще бъде на "Ролан Гарос", който стартира в Париж на 23-и май. Според него именно в Париж, швейцарецът трябва да направи решителната крачка към това постижение.

"Най-трудно Федерер ще спечели "Ролан Гарос", където все още фаворит е Рафаел Надал. Ние обаче не знаем какво е здравословното състояние на испанеца. Ако Роджър победи Рафа в Париж, тогава шансовете му за четири титли от Шлема тази година, се увеличават неимоверно", заяви Бенето.

Санторо е убеден, че липсата на Надал или по точно лошата му физическа форма, е един от решаващите фактори в случая.

"Ако не беше Надал, той отдавна щеше да е спечелил всичките накуп", обясни Фабрис.


Двамата са изумени от физическата форма на Федерер, която той демонстрира на Откритото първенство на Австралия.

"Той показва нивото, което демонстрира през 2006-2007 година. Голямо удоволствие е да се наблюдава играта му. Физически и психически, той е в пикова форма. Мачът му срещу Давиденко направи страхотно впечатление. Федерер показа психика да се върна в мача. Това е наистина реална сила", смята Бенето.

Американецът Доналд Бъдж и австралиецът Род Лейвър са единствените тенисисти в историята, които успяват да спечелят и четирите турнира от Големия шлем за една година.

Бъдж прави това през 1938 година, а Лейвър през 1962-а и 1969-а година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини