Гьоргес отново разплака Вожняцки



05-05-2011 15:13 | Станко Димов

Юлия Гьоргес отново се оказа непреодолимо препятствие за световната номер 1 при жените Каролина Вожняцки. Германката се класира за четвъртфинал на турнира в Мадрид, след като се наложи над Вожняцки – 6:4, 1:6, 6:3, постигайки осми пореден успех. Любопитното е, че Гьоргес победи водачката в схемата за втори път в рамките само на 10 дни, след като преди това я надигра и на финала на турнира в Щутгарт.


Първите няколко гейма на срещата по нищо не издаваха подобен драматичен финал. Вожняцки започна с ранен пробив и набързо поведе с 3:0. Оттук до края на първата част обаче датчанката взе само един гейм и заслужено отстъпи в резултата. Гьоргес започна да продуцира неспасяеми печеливши удари и от бекхенд, и от форхенд.


През втората част всичко започна да си идва на мястото. Вожняцки напипа ритъма си на игра и поведе с 5:0, след което безпроблемно затвори сета. Нещо повече, Гьоргес поиска намеса на медицинско лице, след като имаше проблеми с пришки на крака. Германката бе доста уморена от поредицата мачове напоследък.

 

Макар и видимо по-изтощена, германката събра последните си сили и отново изравни играта в решителния трети сет. В осмия гейм Гьоргес получи шанс за пробив, от който се възползва и поведе в резултата с 5:3, след което с лекота гарантира мястото си на четвъртфиналите.

За цялата среща Гьоргес пласира 36 печеливши удара при само 11 за световната номер.


Следващият съперник на Гьоргес ще бъде определен от двубоя Анастасия Павлюченкова (Русия) – Саманта Стосър (Австралия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини