Алмагро с рутинна победа, Чилич се натресе на Ферер



10-05-2011 15:17 | Станко Димов

Поставеният под номер 9 в схемата Николас Алмагро започна с  повече от изразителна победа участието си на турнира в Рим. В среща от първи кръг испанецът се наложи с 6:0, 7:5 над участващия с „уайлд кард” Симоне Болели.

 

Срещата на централния корт започна със смазващо предимство за Алмагро, който в първия сет загуби едва 9 точки и след 22 минути поведе с 6:0. През втората част двубоят бе доста по-равностоен, но в крайна сметка испанецът наложи волята си.


Най-доброто класиране на Алмагро на турнира в Рим е достигането до четвъртфинал (2006 губи от Федерер; 2008 от Джокович). От началото на сезона Алмагро има 3 финала, както и две титли – от турнирите в Brasil Open и Copa Claro (Аржентина).  

 

В следващия кръг Алмагро ще се изправи срещу американецът Сам Куери, който водеше в резултата със 7:6, 1:0, преди Кевин Андерсън да се откаже.


След отказване на съперника място във втори кръг намери и Марин Чилич. Хърватинът имаше аванс от 6:1, 1:0 в двубоя със сънародника си Иво Карлович, преди последният да се откаже. В следващия кръг Чилич щ есе изправи срещу Давид Ферер, който е шести в схемата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини