Колшрайбер: Трудно е да намеря мотивация



16-05-2020 11:25 | Tennis24.bg

Германецът Филип Колшрайбер призна, че въпреки подновяването на тренировките, му е много трудно да намери мотивация да се върне на корта. Причината е неяснотата, която цари в световния тенис след коронавирус пандемията.

„Изключително трудно ми е да остана мотивиран и да си казвам, че ще тренирам упорито. Сценарият за тениса в глобален план не изглежда никак розов. В момента няма начин да подновим рано турнирите“, коментира Колшрайбер пред Abendzeitung.

„Наслаждавах се на първите няколко седмици от изолацията, защото не ми се беше случвало да остана у дома толкова време. През последнитре 15 години съм оставал у дома за 3 или 4 седмици, но тогава беше различно, защото ставаше въпрос за някоя контузия или болежка.

Сега съм изпълнен с енергия, здрав съм 0 и не мога да правя нищо. Разбира се, че съм доволен от факта, че отново мога да стъпвам на корта и да тренирам след няколко седмици в изолация. Но как мога да бъда сигурен кога ще подновим сезона? Може да е след няколко седмици, но може да бъде и след 6 месеца“.

Колшрайбер призна, че ситуацията с коронавируса го е накарала да мисли и за края на кариерата си. „Не знам кои са идеалните години за тази ситуация. Знам, че съм на години, на които времето играе срещу мен. Вероятно опитните тенисисти приехме ситуацията по-спокойно. Имах вариант да прекратя кариерата си в края на годината, но сега вероятно ще остана на корта още година-две“.

36-годишният тенисист сподели и как се вижда след края на кариерата на корта. „Мога да помагам на младите, ако ме искат. Нещо друго? Вероятно мога да стана турнирен директор някъде. Но преди да правя каквото и да било първо трябва да спра да играя“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини