Надал играл болен срещу Лопес



12-05-2011 18:25 | Николай Драгиев

Рафаел Надал обяви, че е имал висока температура в нощта преди мача срещу Фелисиано Лопес. Това обаче не попречи на Матадора да спечели с 6:4, 6:2.

Лошата новина е, че ако не успее да се излекува бързо, Надал може да преуестанови участието си в Рим с цел да се запази за "Ролан Гарос".

"Имах температура тази нощ и реших да изляза на корта буквално в последния момент," обясни Надал.

"Бях на лекар, който ми каза да поспя и да преценя какво е състоянието ми. Така и направих. На корта се представих по-добре от вчера."

"Вчера не можех да си обясня защо нямах енергия, но сега ми стана ясно," допълни Рафа, който се нужда от само още една победа, за да запази лидерството си в ранглистата поне до "Ролан Гарос".

Все пак Рафа уточни, че няма да рискува здравето си. "Защо да не съм готов за "Ролан Гарос"? През 2009 не бях. Тогава коленете ми бяха в лошо състояние. Аз се притеснявам за утре, а не за след седмица и половина.

"По принцип рядко хващам подобни вируси. Тази година ми е за втори път. Никога не може да знаеш колко време ще продължи. Може да е за ден, но може и да не те пусне пет дни. Ако това се случи, ще се видим на "Ролан Гарос", обясни Надал.

В петък Надал ще играе с Марин Чилич в четвъртфиналите на турнира в Рим.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини