ВИДЕО: Джокович помете и Сьодерлинг за успех №37



13-05-2011 23:53 | Николай Драгиев

Новак Джокович постигна поредна победа №35 за 2011 година (№37 общо). Сърбинът надигра световния номер 5 Робин Сьодерлинг с 6:3, 6:0 и така достигна полуфинал на "Мастърс 1000" в Рим.

За място на финал Ноле ще спори с Анди Мъри в повторение на сблъсъка им от Australian Open 2011. Джокович води в общата им статистика с 5:3, а освен това е спечелил единствения мач на клей между тях. В другия полуфинал ще се изправят Рафаел Надал и Ришар Гаске.

Сърбинът изигра поредния си страхотен двубой и се справи с предизвикателството, поднесено от финалиста на "Ролан Гарос" за последните два сезона.

Сьодерлинг стартира много агресивно двубоя и проби на нула. Въпреки желанието на шведа да играе атакуващо, това водеше до много непредизвикани грешки за него, които за целия първи сет набъбнаха до 16.

Два пробива за Джокович бяха достатъчни той да приключи с 6:3 първата част.

Както в повечето си двубои напоследък Джокович вдигна още повече нивото си във втория сет и буквално помете съперника си. За отрицателно време Джокович поведе с 3:0 и два пробива. Това тотално уби интригата в мача, въпреки усилията на Сьодерлинг да промени ситуацията на корта. В крайна сметка Джокович така и не даде дори гейм на съперника - 6:0.

Така Новак Джокович е на крачка от седми пореден финал през 2011 година и респективно седма титла. Мъри и Джокович ще излязат в събота от 21,00 часа българско време на корта.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини