Симеон Терзиев: Мотивиран съм да се завърна по-силен



20-08-2020 10:37 | Tennis24.bg

Един от големите таланти в българския тенис Симеон Терзиев минава през пореден труден период, за да се завърне още по-силен на корта. Освен усложнената ситуация около глобалната пандемия от коронавирус и липсата на турнири, на 18-годишния талант се наложи да направи операция на коляното, която ще го остави далеч от любимия спорт за няколко месеца.

В края на юли той се подложи на артроскопия на лявото коляно, като Терзиев бе в сигурните ръце на д-р Иван Василев. Предварителните прогнози са за 4 месеца период на възстановяване и връщане към тренировки, но месец след операцията процесът при тенисиста върви по-бързо и той е мотивиран скоро отново да побеждава на корта. Наскоро той хвърли патериците, а в следващите седмици контролирани натоварвания ще му помогнат да се върне към нормален тренировъчен режим.

„Тази ситуация, макар да не е една от най-приятните, има и положителна страна. Отсъствам от корта за пореден път за доста дълго време, но това ми дава още по голяма мотивация, хъс и енергия да се завърна още по-силен и отново да започна да побеждавам опонентите си. Кога ще се случи това зависи в голяма степен от мен и екипа ми, без който напредъка досега нямаше да го има”, уверен е тенисистът.

През 2019-а Терзиев направи огромен скок в представянето си. Това му помогна да стане най-високо класираният българин в световната ранглиста за юноши за ITF, където се намираше на 68-о място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини