Мария Шарапова със знакова победа над Вожняцки (видео)



14-05-2011 19:39 | Николай Драгиев

Мария Шарапова записа изключително важна за самочувствието си победа над световната номер 1 Каролина Вожняцки на турнира от категорията Premier 5 в Рим. Рускинята се наложи със 7:5, 6:3 и достигна финал в надпреварата, където ще спори със Саманта Стосър (Австралия).

Двубоят премина под доминацията на Шарапова, която през почти цялото време водеше в резултата. Тя записа 36 печеливши удара при само 15 за Вожняцки. Най-силното й оръжие обаче бе първият сервис, който тя пласираше в 75% от случаите.

За последно Шарапова игра финал в Маями, където загуби от Виктория Азаренка. Последната титла на Маша пък бе точно преди година, когато тя триумфира на скромния турнир в Страсбург.

Шарапова поведе в първия сет с 4:2, но в типичния си напорист стил Вожняцки успя да изравни за 4:4. След нова размяна на пробиви резултатът стана 5:5 и по всичко изглеждаше, че ще има тайбрек. Не така мислеше Шарапова, която спечели следващите два гейма.

Вожняцки опита да обърне развитието на срещата и дръпна с 2:0 във втория сет. Тя имаше шанс да пробие Шарапова още веднъж за 3:0, но след драматичен и много дълъг гейм, бившата номер 1 не позволи това.

От този момент нататък форхендът на Шарапова съкруши иначе отличната защита на Вожняцки. Въпрос на време бе Шарапова да приключи мача в своя полза и това стана след 6:3.

В неделя от 15 часа предстои финалът между Шарапова и Саманта Стосър. Шарапова, която може да прогресира спрямо сегашната си осма позиция в ранглистата, води с унищожителното 7:0 в преките мачове със Стосър.

Важна подробност е, че двете не са играли на клей, която е най-силната настилка на Стосър. През 2011 Шарапова разби финалистката от "Ролан Гарос" с 6:4, 6:1 в Маями.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини