Рафаел Надал: Джокович е фаворит на "Ролан Гарос"



16-05-2011 04:47 | Николай Драгиев

След като загуби от Новак Джокович за четвърти пореден път през сезона, Рафаел Надал определи сърбина като фаворит за предстоящия "Ролан Гарос".

Надал е печелил пет пъти досега Откритото първенство на Франция и от идната неделя ще трябва да защитава титлата си в Париж.

"Той играе най-добре в момента," заяви световният номер 1. "В последните няколко месеца той просто е на друго ниво. Прави невероятни неща на корта. Играе с много увереност и вяра в силите си. Аз съм втори за момента (в ранглистата за сезона). Моята цел е да опитам отново да го победя," заяви Надал.

"Не мога да искам повече от себе си. Играх много по-добре, отколкото в Мадрид, бях доста по-агресивен. Не съм разочарован, а съм тъжен че загубих."

"Да си голям шампион не винаги означава да печелиш всяка седмица, а да чакаш своя момент и да го използваш. Не може да спечелиш абсолютно всичко - невъзможно е."

Според Надал има само един начин да бъде победен Джокович в момента. Той даде за пример представянето на Томас Белучи в Мадрид. Тогава бразилецът поведе с 6:4, 3:1 на Джокович в полуфиналите. "Джокович е фантастичен от всички точки на корта. Ще опитам да бъда по-агресивен следващия път.  Единственият начин да бъде победен е както игра Томас Белучи в Мадрид за сет и половина - с много агресивна игра от форхенд."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини