Маша: Не съм сред фаворитите на „Ролан Гарос”, но...



16-05-2011 15:40 | Станко Димов

Голямата Мария Шарапова официално се завърна. Както е известно в неделя рускинята спечели титлата от турнира в Рим, след като на финала се справи в два сета със Саманта Стосър. Припомняме, че по пътя към първата титла за годината Маша надви и актуалната номер 1 в ранглистата Каролина Вожняцки.


„Много съм щастлива. Рим винаги е било специално място за мен и се радвам, че спечелих титлата точно тук. До края на сезона има доста турнири, а аз се радвам на едно чудесно начало на сезона. Очаквам с нетърпение следващата година, когато ще се завърна в Рим като шампион”, коментира Шарапова.


„Не съм очаквала, че ще имам толкова много фенове тук. На финала имаше привърженици от Русия, които бяха вдигнали националния флаг. Беше невероятно. Благодаря и на родителите ми, които гледаха мача по телевизията”, сподели бившата номер 1.


„Никога не съм била сред фаворитите на „Ролан Гарос” и като цяло на турнирите на клей. Именно затова успехът в Рим означава много за мен, защото се справих с играчи, които традиционно играят силно на клей. Знам, че може би не подхождам по най-добрия начин на тази настилка, не се плъзгам по корта като останалите, но в тениса има и по-важни неща”, сподели Шарапова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини