Вожняцки е без конкуренция и сред рекламодателите



18-05-2011 15:55 | Станко Димов

Световната номер 1 в женския тенис Каролина Вожняцки е най-търсената от рекламодатели тенисистка. Това показват резултатите от класацията на списанието SportsPro, в чийто последен брой са публикувани любопитните резултати.


Спортистите са класирани според техния пазарен потенциал в периода за последните 3 години. Ясно е, че при оценяването на "потенциал" има включена и известна субективност. Класацията е изработена основно на база състоянието на атлета сега, сравнено с рейтинга му от преди 3 години.


Вожняцки заема престижната 9-та позиция в класацията, чийто лидер тази година е световният и олимпийски шампион на 100 и 200 метра Юсеин Болт. Спринтьорът измества от лидерската позиция звездата на баскетболния Маями Хийт - ЛеБрон Джеймс, който бе лидер миналата година. Място в тройката намира и най-скъпият футболист на планетата - Кристиано Роналдо.


В класацията са включени 50 спортисти. Любопитното е, че въпреки уникалния старт на сезона, Новак Джокович изобщо не попада сред номинираните, за разлика от актуалния номер 1 при мъжете Рафаел Надал. Испанецът е под номер 16 в света. Третият тенисист в класацията е Мария Шарапова, която е номер 22.


Четвъртият, последен тенисист в класацията е Анди Мъри (номер 32).

 

Вижте всички призьори тук!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини