Потвърдено: Налбандян се завръща на корта в Куинс клъб



19-05-2011 14:47 | Станко Димов

Давид Налбандян ще направи своето завръщане на корта на турнира AEGON Championships в Куинс клъб, който е използван от голяма част от елита като подгряващ за битките на Уимбълдън. Както е известно Налбандян бе повален от коварен вирус и ще пропусне започващия в неделя „Ролан Гарос”.


На тревните кортове в Куинс клъб Налбандян ще участва с „уайлд карт”. Любопитното е, че тази година турнирът ще бъде истинско съзвездие, след като участие са потвърдили Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри, Анди Родик, Хуан Мартин Дел Потро и други.


„Ще се опитам да направя завръщането си на корта за началото на сезона на трева и за турнира в Куинс клъб. Възстановяването ми върви добре и се надявам, че ще бъда в добра форма за надпреварата. Играя на трева с огромно удоволствие, а финалът на Уимбълдън през 2002-ра година ще остане много специален момент в кариерата ми. Надявам се, че ще се представя успешно в сезона на трева тази година”, коментира Налбандян.


Турнирът AEGON Championships започва на 6-ти юни, а организаторите не са раздали още 4 „уайлд карт”-ти. 


 Както е известно от Куинс клуб и този сезон ще отсъства само Роджър Федерер. Рекордьорът по титли от Големия шлем по традиция се подготвя за Уимбъдън на турнира в Хале, където преди година подписа „доживотен” договор.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини