Тенис Австралия ще има нужда от 5 години, за се възстанови след пандемията



02-12-2020 13:47 | Tennis24.bg

Тенис Австралия (TA) очаква да изчерпи по-голямата част от резервите си от 80 милиона австралийски долара (около 59 милиона щатски долара), за да поддържа финансирането на спорта, тъй като има значителни разходи по организирането на Australian Open по време на пандемията от коронавирус.

Шефът на TA Крейг Тайли заяви, че централата вероятно ще похарчи над 40 милиона австралийски долара за операции по карантина и биосигурност за първия турнир от Големия шлем за годината, който ще бъде отложен с три седмици и ще се проведе от 8 до 21 февруари.

"Очакваме също така, че ще използваме по-голямата част от резервите си, за да поддържаме финансиране на турнира", каза Тайли в коментар за австралийски вестник.

"В резултат на тези разходи проучваме варианти за кредитна линия и/или заем, който ще ни позволи да поддържаме паричния поток в критични моменти и ще ни подкрепя във възстановяването от въздействието на пандемията, след като достъпът до държавни субсидии приключи. Ние вярваме, че възстановяването от пандемията ще отнеме до пет години", добави той.

Споразуменията за биосигурност ще включват допълнителни разходи за настаняване на играчи и техните екипи по време на задължителната 14-дневна карантина в Австралия за пристигащите от чужбина. Очаква се също протоколите за безопасност да ограничат размера на зрителите в Мелбърн Парк до едва 25% от капацитета. Около 800 хиляди души присъстваха на турнира през януари тази година. / БТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини