Скиавоне с първи полуфинал за сезона, победи за Вожняцки и Звонарьова



19-05-2011 18:28 | Станко Димов

Шампионката от „Ролан Гарос” Франческа Скиавоне достигна до полуфиналите на турнир за първи път от началото на годината. Италианката намери място сред най-добрите 4 в надпреварата от категорията WTA Premier в Брюксел, след като се справи с лекота с Аюми Морита – 6:2, 6:3.

 

Двубоят между двете продължи малко повече от час, а изключително впечатляващ бе показателят на Скиавоне при първи сервис – 24 спечелени точки от 29 опита. В спор за място на полуфинал италианката ще се изправи срещу водачката в световната ранглиста Каролина Вожняцки.


„За мен беше добър мач. Готова съм за утре. Тя (Вожняцки) е великолепна. Спечелила е доста турнири и ще трябва да тичам и да се боря много, но и да изпитвам удоволствие от играта си. За мен е важно да бъда на корта, да дам всичко от себе си и разбира се да спечеля”, сподели Скиавоне.


По-рано през деня Вожняцки заслужи мястото си на полуфинал, след като съперничката й Янина Викмайер се отказа след само 2 изиграни гейма. Белгийката получи неприятна травма в долната част на гърба, която поставя под сериозна въпросителна участието й на „Ролан Гарос”.


В другата част на схемата в спор за място на финал ще се срещнат Вера Звонарьова и Пън Шуай. Рускинята изигра може би най-добрия си мач от началото на сезона, побеждавайки Александра Дюлгеру (Румъния) с 6:0, 6:1 за само 47 минути. Малко повече на корта се задържа китайката Пън Шуай, която се справи със София Арвидсон (РЮА) – 6:2, 6:4.


Полуфиналите от турнира ще се изиграят утре.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини