Федерер за мача с Лопес и условията в Париж (видео)



24-05-2011 02:39 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че е доволен от победата си с 6:3, 6:4, 7:6 над Фелисиано Лопес на старта на "Ролан Гарос". Швейцарецът смята, че условията на кортовете в Париж са по-бавни от тези в Мадрид, когато Лопес бе близо до победа над него.

Федерер разкри и недоволството си от смяната на топките за турнира. С тях досега играчите не са играли на друг турнир през сезона.

"Изиграх добър мач. В същото време условията тук са по-бавни от Мадрид и Лопес не успя да получи повече лесни точки.

"От началото до края на мача играх добре на мой сервис. Той имаше няколко малки възможности да вземе предимство, но не успя да се възползва. Доволен съм," коментира Федерер.

Швейцарецът призна, че не е никак приятно за играчите да се адаптират към новите топки Babolat, с които се играе за първи път и то точно на "Ролан Гарос".

"Не мисля, че има особено значение с какви топки ще играе Надал на клей. Може би при другите играчи може да има отражение," заяви Федерер на въпрос дали те ще се отразят на представянето на Надал.

"Неприятно е, че трябваше да се приспособим тези топки точно преди турнира."

Федерер участва на "Ролан Гарос" в своя 46-и пореден турнир от "Големия Шлем". "През годините не винаги съм се чувствал на 100% във всеки от тях. Постигането на това е комбинация от много фактори," разкри самият той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини