Името на победата – Винъс



Името на победата – Винъс
Свързани играчи
21-12-2009 19:30 | Станко Димов

3 юли 2008 г. - в. "Таймс"

 

V for victory and for Venus (В като победа и В като Винъс) - това е заглавието на материала, посветен на поредната атака на американката Винъс Уилямс към върха на "Уимбълдън".  С шест титли от “Големия шлем” и милиони в банковата смета, дали Винъс има желание да добави още една голяма титла във витрината си, ще разберем в близките няколко дни. Освен победите на корта по-голямата от сестрите Уилямс жъне успехи и в бизнеса - има своя собствена модна марка, наречена „ЕлВан”, а също така има и фирма за вътрешен дизайн.

Отиването на полуфинал на “Уимбълдън” срещу Елена Дементиева означава, че почти сигурно Винъс отново ще има шанс да защити титлата си на финал с събота. Винъс не започна годината по най-добрия възможен начин. Тя не е спечелила нито едно отличие тази година. Но както тя сама казва в някои интервюта - да защити титлата на “Уимбълдън” е един от най-големите й приоритети.

 

„Обичам “Уимбълдън”, винаги е вълнуващо за мен. Всяка година правя всичко възможно за да дойда тук.”, казва американката. „Хората, историята, събитията, както и всичко останало са просто чудесни тук”, добавя още тя. „Искам да спечеля, но все пак нямам какво да доказвам тук все пак съм шампионка, и то не за първи път. За мен е важно да съм добре и да нямам контузии, защото това е най-лошото за един тенисист. Надявам се годината да продължи добре за мен, защото още една от целите, които съм си поставила, е да се представя добре у дома на Откритото първенство на САЩ”, добавя Винъс за себе си.


Винъс отдаде дължимото уважение и за съперничката си Дементиева. „Елена е много добра. Опитва се да играе силен и красив тенис. Смятам, че най-голямата и сила е нейното движение по корта и нейната увереност”.

 

Винъс обаче показва много силна игра на мрежата от началото на турнира, което е нещо много важно на турнирите на трева. Тя счупи рекорда за най-бърз сервис при жените на “Уимбълдън”, със изпълнение от 204 кмч. За сервиса си тя е убедена в едно. „Моят сервис наистина е много силен, за което съм благодарна, защото той ме е измъквал във всякакви ситуации.”

Ще видим ли Винъс да вдига своята пета титла в събота е само въпрос на време. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини