Григор Димитров загуби в дебюта си на "Ролан Гарос"



24-05-2011 20:36 | Николай Драгиев

Григор Димитров не успя да дебютира на "Ролан Гарос" с победа. Българинът отстъпи след 2:6, 4:6, 4:6 срещу Жереми Шарди (Франция, №61) в първи кръг на тазгодишната надпревара в Париж.

Това бе трета поредна загуба на Димитров, който сега ще може да се концентрира върху сезона на трева. На ниво ATP от началото на сезона Гришо има 4 победи и вече 10 загуби.

За участието си в Париж Димитров печели 10 точки за ранглистата.

В първия сет двамата тенисисти започнаха с три поредни пробива, но два от тях бяха за Шарди. Французинът допусна двойно по-малко непредизвикани грешки и сравнително лесно, за около 30 минути, спечели първата част с 6:2.

Вторият сет приключи още по-бързо, тъй като Шарди започна да пласира още повече завършващи удари. Освен това той спечели 100% от точките след първи сервис. За 27 минути Шарди взе аванс от 2:0 след 6:4.

Гришо така и не успя да затрудни Шарди, когато французинът сервираше. Българинът не успя да пробие нито веднъж след втория гейм на мача. Така Шарди се възползва от един пробив и приключи мача с 6:4 и в третия сет.

"На тренировка никога не бях му взимал дори сет досега," сподели победителят Шарди пред френските медии. Двамата състезатели са част от школата "Муратоглу", където се готвят.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини