Пиронкова приключи участието си на „Ролан Гарос”



25-05-2011 13:48 | Станко Димов

Българското участие на сингъл на „Ролан Гарос” официално приключи. След като вчера Григор Димитров претърпя загуба в дебютния си мач в Париж, днес неговата съдба сподели и Цветана Пиронкова. Пловдивчанката загуби мача си от втори кръг с Хисела Дулко (Аржентина) с 4:6, 2:6, като по този начин не успя да достигне рекордния за нея трети кръг на „Ролан Гарос”.

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА!

 

Въпреки на пръв поглед изразителната победа мачът бе доста равностоен и продължи повече от час и половина. За жалост обаче късметът обърна гръб на Цвети и тя напусна борбата, с което се размина от двубой в третия кръг срещу миналогодишната финалистка Саманта Стосър.

 

Със загубата днес официално приключи и сезонът на клей за Пиронкова, която затвърди неприятната традиция да не може да прескочи два кръга в основната схема на турнир от Уимбълдън 2010 насам.


Двубоят на Корт 17 започна с особено драматичен 10-минутен гейм, в който подаването на Пиронкова не издържа и тя допусна ранен пробив. В следващите минути пробивите продължиха и резултатът набъбна до 2:1 за аржентинката, преди някоя от двете да е спечелила сервис-гейм.

 

След първата пауза обаче се случи „чудо”, като Пиронкова и Дулко преобразиха играта си и започнаха с лекота да печелят подаванията си. За жалост аржентинката имаше пробив в аванс, които се оказа достатъчен за нея да затвори сета  с 6:4.


До голяма степен по идентичен начин започна и вторият сет. След нов дълъг гейм Цвети отново не съхрани подаването си, но за разлика от първата част в следващите минути се срина, записвайки пасив – 0:3 гейма. Цветана обаче не се отказа и успя да върне единия пробив, намалявайки до 2:3. За повече обаче пловдивчанката нямаше сили и напусна турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини