Ще изпусне ли България домакинството на Sofia Open? Говори Пресиян Коев (подкаст)



28-04-2021 15:02 | Tennis24.bg

Гост на епизод №14 на подкаста на БНР „Начален удар“ е Пресиян Коев. Той е най-висококвалифицираният български тенис треньор. Дълги години работи в БФТ, като от 2016 до 2019 беше спортен директор на федерацията. Водил е редица успешни национални отбори за юноши. Коев разясни какво представлява веригата за професионален тенис UTR Pro Tennis Tour, от която 2 турнира вече се проведоха в Пазарджик.

"Американската компания Universal Tennis LLC финансира този проект. Тя има амбицията тяхната система за формиране на ранглиста е най-точната и се надяват да се наложат. От своя страна Международната тенис федерация (ITF) от есента ще започне подобно начинание. С World Tennis Number искат да обхванат в класация абсолютно всички хора, които играят тенис по света“, обясни Пресиян.

Той коментира и възможността АТР 250 тенис турнира в София да се проведе на друго място.„Още докато течеше последното издание, на което бях част от организацията, знаех за три много сериозни оферти към хората от Дубай, които държат правата за турнир през тази седмица. Бяха много доволни от нас за отличната организация по време на корона кризата. За жалост финансовата помощ, която предлагаха тези три града към парите, които дават от Дубай, е несравнима с това, което даваме ние“, заяви Коев.

В подкаста ще чуете още:
✔️ Как форматът на UTR турнирите помага на младите?
✔️ Разбира ли българската публика от тенис?
✔️ Расте ли интересът към играта у нас?
✔️ Каква е причината талантите да не успяват да се наложат при мъжете и жените?
✔️ Как се развива проектът на Пресиян Коев, Александър Пенев и Михаил Петров?
✔️ Има ли общо между тениса и Суперлигата?

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини