Гьоргес оцеля след обрат, Вожняцки също с победа



25-05-2011 15:01 | Станко Димов

Поставената под номер 17 в основната схема Юлия Гьоргес се класира за трети кръг на „Ролан Гарос”. Германката имаше сериозни трудности в мача си срещу Луцие Шафаржова, осъществявайки пълен обрат в срещата. Сексапилната Гьоргес загуби първия сет с 2:6 и изоставаше с пробива във втория, но в крайна сметка след 7:5, 6:2 заслужи мястото си в следващата фаза на турнира.


За трети кръг се класира и водачката в ранглистата Каролина Вожняцки. Датчанката се справи с друга етническа полякиня – Александра Вожняк, която по настоящем се състезава за Канада. В отделните части 6:3, 7:6 (6) за Вожняцки, която допусна лек спад в играта си в края на мача. В трети кръг датчанката ще се изправи срещу Даниела Хантухова, която се справи с лекота със Сара Ерани.


Изключително убедителна и във втори кръг не миналогодишната финалистка в турнира Саманта Стосър. Австралийката, която е осма в схемата, надви с 6:0, 6:2 Симона Халеп. В следващия кръг Стосър ще спори с Хисела Дулко от Аржентина, която днес взе скалпа на нашата Цветана Пиронкова.


В трети кръг продължава и ексцентричната Бетани Матек-Сандс. Американката се справи в три сета със сънародничката си Варвара Лепченко и вече очаква следващия си мач, който по всяка вероятност ще бъде срещу Йелена Янкович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини