Холандка сензационно изхвърли Клайстерс от „Ролан Гарос”



26-05-2011 14:17 | Станко Димов

Първата сензация при жените на „Ролан Гарос” е факт. Поставената под номер 2 в основната схема Ким Клайстерс напусна турнира още във втори кръг, след като претърпя загуба от холандката Аранча Рус.

 

Клайстерс отстъпи с 6:3, 5:7, 1:6 след два часа игра на „Филип Шатрие”. Поражението дойде по повече от сензационен начин, след като Ким водеше в резултата с 6:3, 5:2 и бе само на гейм от място в трети кръг. Вместо да довърши започнатото обаче Клайстерс тотално загуби ритъм и позволи на 20-годишната Рус да постигне най-значимата победа в кариерата си.


"Дадох най-доброто от себе си. Не бях подготвена по начина, по който ми се искаше. Физически имах сили за мач в три сета, иначе нямаше въобще да дойда в Париж," коментира Клайстерс, която пропусна два мачбола в срещата.


Любопитното е, че Аранча Рус в момента е на 114-та позиция в ранглистата на WTA. До момента холандката, която е бивша номер 1 при девойките, нямаше победа над състезател от Топ 10.


В трети кръг Аранча Рус, която играе с лява ръка, ще се изправи срещу Мария Кириленко (Русия, 25) в един очарователен сблъсък.


По този начин дългоочакваното завръщане на Ким Клайстерс на „Ролан Гарос” до голяма степен се превърна в провал. За последно белгийката бе играла в Париж през 2006-та година, когато достигна полуфинал (загуба от Жюстин Енен).

 

Откритото първенство на Франция остава и турнирът, който ще се изплъзне от ръцете на Клайстерс и този сезон. Световната номер 2 има два финала на „Филип Шатрие”, но и в двата случая не успя да вдигне трофея (2001 загуба от Каприати, 2003 от Енен).


Припомняме, че участието на Ким Клайстерс на "Ролан Гарос" бе поставено под въпрос до последно, тъй като тя получи няколко травми и не бе играла активно от месец март.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини