Впечатляващ обрат за Шарапова срещу "бъдещата №1"



26-05-2011 20:00 | Николай Драгиев

Мария Шарапова осъществи фантастичен обрат и се класира за трети кръг на "Ролан Гарос" 2011. Маша се справи много трудно с Каролин Гарсия (Франция, №188) след 3:6, 6:4, 6:0. Тя бе принудена да обръща мача от 3:6, 1:4, но го стори в шампионски стил.

От своя страна 17-годишната Гарсия демонстрира огромния си потенциал. Анди Мъри не пропусна да похвали играта на младата французойка като я определи като "бъдеща номер 1".

За сет и половина никой на централния корт "Филип Шатрие" не можеше да познае коя от двете има три титли от "Големия Шлем" и коя тенисистка прави първите си стъпки в женския тенис.

Гарсия показа изключително стабилна игра и от бекхенд, и от форхенд, а и сервираше на ниво.

Разбира се ключов за развитието на срещата се оказа вторият сет. Тогава Гарсия позволи на Маша да върне и двата пробива преднина, които имаше, след което се срина.

Шарапова спечели следващите 11 гейма, оформяйки наистина смазващ обрат. Тя не се смути и от гаменското поведение на публиката в Париж, която се опита да подкрепи своята сънародничка всячески, най-вече с неприятни подвиквания.

Следващата съперничка на Шарапова изглежда доста по-лека - квалификантката Юнг-Ян Чан. Представителката на Тайван отстрани Елица Костова в квалификациите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини