Даниела Хантухова се разправи със световната номер 1



27-05-2011 18:27 | Станко Димов

Водачката в ранглистата и поставена под номер 1 в схемата Каролина Вожняцки напусна „Ролан Гарос”, след като претърпя загуба в трети кръг от 28-ата в схемата Даниела Хантухова с 6:1, 6:3. По този начин 20-годишната датчанка за пореден път се прости с мечтата си да спечели титла от Големия шлем.


Отпадането на Вожняцки идва само ден след като куфарите от Париж стегна и Ким Клайстерс. Датчанката трудно се аклиматизира към ветровитото и прохладно време над корт „Сузан Ленглен”. При резултат 1:1 в началото на срещата датчанката бе пометена от Хантухова, която спечели 9 гейма поред.


Във втория сет Вожняцки най-накрая взе гейм за 4:1, което за момент напомни за началото на феноменалния обрат на Мария Шарапова вчера. За разлика от Маша обаче Вожняцки се поздрави само с още два гейма до края на мача и напусна турнира.


Изключително любопитен се очертава двубоят на Хантухова в следващия кръг, когато в спор за място на четвъртфинал ще се изправи срещу шампионката от 2009-та година Светлана Кузнецова.

"Даниела просто игра по-добре, тя е и по-опитна," заяви Вожняцки, която не пожела да се оправдае с контузия или преумора. "Сега ми остава да забравя тази загуба и да продължа напред. Надявам се да съм готова за Уимбълдън."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини