Вожняцки: Аз съм отличен играч и ще остана такъв, въпреки загубата



27-05-2011 21:10 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки обясни, че не счита за трагедия отпадането си от "Ролан Гарос" едва в трети кръг. Датчанката претърпя тежко поражение с 1:6, 3:6 от Даниела Хантухова.

Вожняцки, която се появи на пресконференцията със сълзи в очите, коментира че счита себе си за отличен играч и това няма да се промени с една загуба.

"Непрекъснато ме питат дали заслужавам да бъда номер 1, при положение че нямам титла от "Големия Шлем". Това не ме дразни. Освен това не чета вестници и свикнах с тези подхвърляния.

"Така беше и преди, когато ми казваха че никога няма да стана голяма състезателка, тъй като в Дания няма известни шампиони и не мога да изградя шампионски манталитет. Обаче аз станах отличен играч. И оставам отличен играч, независимо от днешната загуба. Ще се върна по-силна от преди на следващите турнири," закани се датчанката.

"Днес Даниела игра доста по-добре от мен, тя е много опитна. Това е неприятно поражение, но животът продължава. Рецептата, за да избегна подобни загуби, е да продължа да тренирам и да се усъвършенствам."

Вожняцки не пропусна да добави, че не счита клея за своя любима настилка.

"Преди всичко обичам да играя на хард. След това идва тревата, обожавам Уимбълдън, там все едно съм си вкъщи. Клеят хич не ми е по-вкуса, но мисля че мога да имам успехи и на него. Играта ми е универсална," заяви още Вожняцки.

ВИДЕО С ВОЖНЯЦКИ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини